Back to Story

Reclamefilm voor de KLM, 1921

Object Description

Promotiefilm over Nederland waarin reclame wordt gemaakt voor de luchtvaart. Promotiefilm over Nederland waarin reclame wordt gemaakt voor de luchtvaart.; Reclamefilm voor de KLM. In deze film wordt op verschillende manieren reclame gemaakt voor de KLM. Er is een verhaallijn waarin een zakenman die de trein gemist heeft, in vliegende haast door het drukke Amsterdamse stadsverkeer (de drukte van de Leidsestraat en de drukte van New York) Schiphol probeert te bereiken. Het blijkt dat hij evengoed zijn vliegtuig heeft gemist, maar de piloot wil nog wel even omkeren. Voorts beelden waarin de service en de mogelijkheden van de KLM onderstreept worden. Reizigers die opgehaald worden op het Centraal Station in Amsterdam, het vervoer van de luchtpost, reizigers die vliegtuigen in en uit stappen, het vliegveld, de verwerking van de vracht van het vliegtuig, ziekentransport, hondentransport voor de hondententoonstelling in Londen, luchtopnamen en de fabriek van vliegtuigen. Tussentitels: - De luchtpost het snelste middel van vervoer - De passagiers en post worden per auto afgehaald. - Een reiziger voor New York mist de trein. - "Sapristi ... waar is dat boekje van de luchtdienst!" - "Als ik de 2-uur vliegmail haal, dan pak ik die boot in Plymouth en heb nog een dag en een nacht in Londen over!" - Naar Schiphol - Het vertrek der Engelsche mail. - Als men haast heeft ... in de Leidsche Straat ... - Drommels in New-York schiet ik harder op! - Verkeershindernissen op de weg naar Schiphol. - Te laat!!!! - Maar man, ik moet me, kunt ge hem dan niet terugroepen! - Nu, als ik hem direct per "draadloze" kan bereiken, dan kan hij u nog even komen oppikken, zonder dat het te laat wordt ... we zullen het probeeren! - Naar het radiostation! - De reizigers in de kabine - Een goederen zending naar Engeland, de cabine wordt ontruimd. - Ook breekbare en groote stukken kunnen per luchtpost verstuurd worden. - Een partij Glazen buizen. - Een lamp voor medische doeleinden. - Een gode lading. - Ziekentransport. Een herstellend patient wordt per vliegtuig naar een badplaats vervoerd. - Zeldame passagiers. - Honden voor de tentoonstelling te Londen. - "Dat moeten we ook nog eens beleven, al zijn we oud!" - Jeugdige luchtreizigers en ... mama kan niet tegen de zeereis. - Een onvoordelige passagier. - De aankomst der Fransche mail. - In het vliegstation. - Wij kunnen niet zoo lang films draaien als de pas- en douane-formaliteiten aan de grensstations duren. Zie hoe vlug alles bij den luchtdienst gaat. - Groote firma's halen hun luchtpost-bestellingen met eigen wagen. - Vergeten en ... per luchtpost nagestuurd. - Waar de vliegtuigen gebouwd worden. Een kijkje in de ... - De vleugel, geheel van hout gemaakt, is van respectable dikte. - De Romp en de sturen zijn van autogeen gelaschat stalen buizen en zijn met linnen overtrokken. - De Montage der verkeersvliegtuigen.

Description (English)

Advertising film for KLM This film advertises for KLM in various ways: a businessman misses the train, and hurries himself through Amsterdam’s busy downtown traffic – the noise of the Leidsestraat is comparable to the with the bustle of New York – on his way to Schiphol airport. And when he finally gets there, he is again too late; he has missed his plane, but the pilot is willing to turn back. We then see shots illustrating KLM’s services and possibilities: passengers being picked up at Amsterdam’s Central Station; KLM transporting the airmail; the processing of cargo; ambulance services, dogs being transported to a dog show in London, and the manufacture of aircraft. The film closes with an image of Anthony Fokker. Advertising film for KLM This film advertises for KLM in various ways: a businessman misses the train, and hurries himself through Amsterdam’s busy downtown traffic – the noise of the Leidsestraat is comparable to the with the bustle of New York – on his


On this page we provide metadata using the Dublin Core metadata format. The metadata is derived in most cases from metadata found in the source collection; in some cases we have added additional information where it was not available.

Object Information

Language
nl

Date
1921

Contributor
Amsterdam Film Cie (Amsterdam)

Publisher
EYE Film Instituut Nederland; EFG - The European Film Gateway

Rights
Europeana

Identifier
cat45818

Creator
KLM

Subject
Amsterdam; EFG1914; Nederland; Schiphol

Type
reclamefilm

Source
View this object at Europeana